Over mij

Hoe kom je erbij om met honden te werken? Wat is een kynologisch gedragstherapeut? Waarom ben je ook met speurlessen begonnen?
Heb je daar een opleiding voor gedaan? 

Vragen die ik vaak te horen krijg als ik vertel wat voor een werk ik doe. Hieronder vertel ik erover.

Na mijn afgeronde studie Communicatiewetenschap ben ik een tijdje fulltime in het bedrijfsleven werkzaam geweest, maar hier haalde ik geen voldoening uit en ik besloot al snel mijn hart te volgen en met mensen en honden te gaan werken. Werk waarin je echt in contact bent met mensen en honden, en kunt helpen een probleem op te lossen.

Ik ben de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut gaan doen, en samen met goede vriendin Henriƫtte heb ik in 2012 ons bedrijf Dog Academy gestart. De opleiding volgde ik bij de Martin Gaus Academie, en in januari 2015 heb ik mijn diploma behaald. Ook heb ik me op dat moment aangesloten bij de beroepsvereniging NVGH. In de loop der tijd heb ik veel praktijkervaring opgedaan met diverse typen en rassen honden, met uiteenlopend probleemgedrag. Om mijn kennis up tot date te houden volg ik regelmatig seminars, workshops en lezingen over hondengedrag.

Door mijn eigen hond Tygo raakte ik 'besmet' met het speurvirus! Tygo is een Vizsla, een Hongaarse jachthond. Dit soort honden heeft veel energie en temperament. Om hem wat extra uitdaging te bieden ben ik praktijkspeuren met hem gaan doen. Dat doen we nog steeds met veel plezier en het geeft hem veel voldoening!

Ik merkte in mijn werk als kynologisch gedragstherapeut dat veel honden baat hebben bij meer mentale uitdaging, naast de geadviseerde therapie die het specifieke gedragsprobleem aanpakt. Praktijkspeuren is daar ideaal voor!
Ook is het een fijne afwisseling van de dagelijkse bezigheden en trainingen die zich bij gedragstherapie voordoen, er is dan altijd een 'probleem', en het is voor mensen soms lastig om zich op iets positiefs te focussen.

Daarom heb ik besloten om een opleiding tot instructeur praktijkspeuren te gaan volgen, zodat ik dit ook kan aanbieden naast gedragstherapie. De opleiding heb ik gevolgd bij het Speurhonden Training Center (www.praktijkspeuren.nl) en ik heb mijn diploma behaald in oktober 2019.

Tot zover over mij.. Neem gerust contact met me op om te vertellen over jouw hond en om te ontdekken wat ik voor jullie kan betekenen!

Als je het leuk vindt kun je ook een kijkje nemen op mijn Facebook pagina:
https://www.facebook.com/hondenspeurtraining