Vakantie opvang

+++ Op dit moment helaas geen beschikbaarheid! +++

Wanneer je zelf op vakantie gaat, en je wil dat je hond een ook leuke tijd heeft tijdens zijn verblijf, denk dan eens aan onze kleinschalige vakantie opvang!

Luxe vakantie opvang in huis

Vakantie, een weekendje weg, een familiebezoek in het buitenland.. allemaal leuke dingen! 
Alleen de hond kan niet altijd mee. Waarom zou je niet voor je hond ook een leuke, fijne vakantie regelen? Bij ons weet je dat de hond goed verzorgd wordt en er veel leuke dingen met hem worden gedaan.

Onze sfeervolle, landelijk gelegen woning, op steenworp afstand van Doetinchem en het prachtige Montferlandse bos, is ideaal voor een vakantie voor je hond!
Je hond kan vrijelijk rondlopen in huis en in onze royale tuin. Hij slaapt gewoon in huis, niet in een schuur of buitenverblijf. Dagelijks worden er leuke activiteiten ondernomen: wandelen in het bos, zoekspelletjes, hersenwerkjes, net wat jouw hond leuk vindt!

Kennis en kunde

Je laat je hond niet zomaar bij iemand achter natuurlijk! Het stelt je vast gerust om te weten dat ik gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut ben, en in de loop der jaren met veel verschillende typen honden ervaring heb opgedaan. Ik kan de lichaamstaal van honden lezen, is een hond gestresst, angstig, of gespannen in een ontmoeting met een andere hond of persoon? Dan zal ik er altijd voor zorgen de situatie zo te sturen dat de hond zich weer prettig voelt.

Honden worden niet 'zomaar' bij elkaar gelaten, eerst wordt er op veilige manier bekeken of er een klik is, en er wordt altijd toezicht gehouden op spelende honden.


Huisgenoten

Wie bewonen het huis? Dat zijn mijn partner Nick, ikzelf, onze zoon Stan en hond Tygo en kat Kenji. Tygo is een Vizsla en Kenji is een Noorse boskat. Beide dieren zijn geboren in oktober 2015. Tygo is een vrolijke, sociale en stabiele hond, die goed op kan schieten met de meeste andere honden. Kenji is een relaxte kat, die van gezelligheid houdt, maar heel erge drukte uit de weg gaat.

Werkwijze

Nadat het eerste contact gelegd is, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek, bij ons thuis, samen met je hond. Ben je daarna enthousiast over mijn vakantie opvang, dan maken we een afspraak voor een 'proef nachtje'. Dit doe ik om te bekijken hoe je hond het vindt bij ons, zal hij zich prettig voelen tijdens de vakantie opvang? Het scheelt vaak ook enorm in het wennen, als de hond voorafgaand aan de echte vakantie al een keer geweest is. Ook vind ik het belangrijk om tijdens het proef logeren te bekijken hoe jouw hond reageert op onze hond en kat.

Vinden we het proef nachtje allebei geslaagd, dan kunnen we de vakantie opvang gaan inplannen!
In onderling overleg bepalen we dan de dag en het tijdstip waarop je de hond komt brengen.
De eigen mand van de hond mag mee, zodat hij een vertrouwde eigen plek heeft. Speeltjes mogen ook mee, maar op eigen risico (slopen of kwijtraken kan natuurlijk gebeuren). De eigen riem en de halsband of het tuig van de hond heb ik ook graag erbij.
Zorg er ook voor dat de hond ingeënt is, en hij (preventief) behandeld is tegen vlooien en teken.
Je mag het eigen voer van de hond meegeven (wanneer de hond een speciaal dieet heeft is dit vereist) als dat gewenst is.

Tijdens de vakantie zal ik je geregeld op de hoogte houden van het verblijf van je hond, zodat jij met een gerust hart kan blijven genieten van je vakantie!

Tarieven

Kennismakingsgesprek: dit is kosteloos.


Proef nachtje, twee dagen opvang, 1 nacht: 
€ 75,- per hond

Vakantie opvang:

€ 50,- per hond, per dag.

Ik kan helaas niet alle honden toelaten:

  • honden met agressie richting mensen, kinderen of honden
  • honden met verlatingsangst
  • honden die een groot risico vormen voor mijn zoon, hond of kat
  • loopse teefjes
  • structureel onzindelijke honden  (een ongelukje kan gebeuren)
  • honden met een hoog wegloop risico; honden die continu over de omheining willen springen

Wil je meer informatie, of wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek?
Neem gerust vrijblijvend contact op.