Puppytest

Welk pupje past bij welk gezin?
Om het karakter van pups in kaart te brengen kan ik een gedragstest bij de pups afnemen. De puppytest wordt afgenomen op een leeftijd van 7 weken en geeft een beeld van het basale karakter van de pup. Dit kan een fokker helpen bij het matchen met een nieuwe eigenaar. 

Puppytest

De pups worden afzonderlijk van elkaar getest in een voor hen nog onbekende ruimte bij de fokker thuis. Op deze manier komt het karakter van elke pup, elk individu, het beste naar voren. 
De puppytest bestaat uit 11 onderdelen en bij elk onderdeel observeer ik de pup; wat doet de pup, in welke lichaamshouding, in welk tempo, en als de pup ergens van mocht schrikken; hoe snel is het herstel? Uiteraard zorg ik er wel voor dat de gehele puppytest een prettige ervaring voor de pup is, en houd in de test ook zeker rekening met wat onzekere of afwachtende pupjes en pas zo nodig de werkwijze wat aan.

We bespreken naderhand de testresultaten en na afloop werk ik de rapportages thuis uit, en stuur ik deze toe via email. Die kunnen dan weer meegegeven worden aan de pupkopers als dat gewenst is.

Voor de puppytest reken ik € 35,- per pup, met een minimum van €80,- (exclusief reiskosten €0,45 per km).  Je krijgt een volledige rapportage van elke pup afzonderlijk.